2009年3月11日水曜日

Caipirinha







ブラジルでお酒を飲むなら、カイピリーニャです。私たちは、もちろん初めてカイピリーニャを飲んだわけですけど、ものすごくおいしくて、結局帰る日まで飲み続けることになりました。カイピリーニャは、フルーツ、代表的なのはライムですけど、たくさんのライムを潰し、お砂糖を入れ、カシャーサ(ピンガ)というお酒で割ります。カシャーサは、サトウキビのしぼり汁で作る蒸留酒ということで、アルコール度数は40%。お砂糖が入っているので、飲みやすいですけど、ものすごく強い。カイピリーニャは、その他、レモン、パイナップル、キウイ、marawjaというちょっと酸味のあるオレンジ色のフルーツなど、いろいろな種類があります。私はお砂糖抜きのカイピリーニャがお気に入りでした。空港でカイピリーニャを作るお酒が売ってたので買ってきちゃいました。お家でもリオ気分♪

If you drink in Brazil, you should drink Caipirinha. On the first day, we drank Caipirinha for the first time, it was so tasty that we continued drinking Caipirinha until we returned to DC. Caipirinha includes a lot of fruits such as typically lime. First of all, they mash a lot of limes, and put some sugar in and cachaca which is alcohol. Cachaca is a sprit which is made from sugar cane and contains forty percent alcohol. It is easy to drink because it includes some sugar, but it is hard drink. Caipirinha can be made by using various kinds of fruits such as lemon, pineapple, kiwi and marawja which is orangey and a little sour. I like non-sugar Caipirinha. I bought one bottle of cachaca in airport in Rio, then I can feel Rio in my apartment :) :).

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